FANtv-nl-logo-mobile

Western Digital WD RE4-GP 2TB harde schijf

Western Digital heeft zijn assortiment harde schijven uitgebreid met de WD RE4-GP. Op deze innovatieve harde schijf kun je wel 2TB (2.000GB) aan data kwijt.


De nieuwe schijf voorziet in 64 MB cache, dubbele processors en een grote dichtheid. Dat resulteert in dubbel zo veel verwerkingskracht en 25 procent meer prestatie ten opzichte van de vorige generatie schijven.


Het GreenPower-technologieplatform van WD is het eerste 3,5-inch hard drive-platform dat is ontworpen met het oog op een lager energieverbruik. De schijven hebben tot de helft minder energie nodig ten opzichte van concurrerende schijven en zijn bovendien zeer stil.


Western Digital mikt met deze nieuwe harde schijf vooral op de zakelijke markt, al is deze met een adviesprijs van 257 euro (incl. btw) ook heel goed betaalbaar voor consumenten.Extra hoge betrouwbaarheid
De nieuwe WD RE4-GP 2 TB biedt hoge betrouwbaarheid voor opslag in veeleisende omgevingen, zoals cloud computing-infrastructuren, grote datacenters, vervangomgevingen voor tapeopslag, videosurveillance en digitale beeldbewerking. De schijven leveren voor deze omgevingen maximale capaciteit tegen lage energiekosten. Mede door de MTBF (Mean Time Before Failure) van 1,2 miljoen uur zijn de schijven uitermate geschikt voor zware omgevingen.


Milieuvriendelijkere datacenters
“Datacenters zorgen voor CO2-uitstoot en opslagsystemen vormen de kern van deze datacenters”, zegt John Rydning, Research Director Hard Disk Drives bij IDC. “Veel opslagapplicaties sluiten perfect aan op hoogwaardige en energiezuinige disks als de WD RE4-GP 2 TB. Deze helpen het energieverbruik terug te dringen en hebben een positieve invloed op het milieu.”


De WD RE4-GP-harddrives zijn voorzien van de volgende functionaliteiten. • Sneller — 64 MB cache, dubbele processors en meer dichtheid zorgen voor twee keer zoveel verwerkingskracht en 25 procent meer prestatie ten opzichte van de vorige generatie schijven.
   

 • Groener — Door verbeteringen op het gebied van energietechnologie op basis van WD IntelliSeek™, IntelliPark™ en IntelliPower™ is een reductie van 25 procent in energiegebruik mogelijk.
   

 • Verbeterde vibratietolerantie — Geavanceerde mechanische en servocontrole-optimalisatie gecombineerd met systeemvalidatie zorgen voor krachtige prestaties onder extreme condities. Hiermee is deze drive zeer geschikt voor allerlei industriële IT-toepassingen.
   

 • Active Power Management — De WD-drives met GreenPower-technologie monitoren constant de belasting. Zodra het mogelijk is, gaan ze in ruststand om energie te besparen. Zo is tot wel veertig procent aan energie te besparen. De opstarttijd van de drive vanuit deze ruststand is minder dan een seconde.
  StableTrac™ — Beveiligt de motoraandrijving aan beide kanten om trillingen tegen te gaan en de schijven te stabiliseren tijdens het lezen en schrijven van de schijf.
   

 • RAID-specific Time-Limited Error Recovery (TLER) — Deze functionaliteit voorkomt uitval van de harde schijf, die veroorzaakt wordt door uitgebreide foutcorrectieprocessen die horen bij desktopdrives.
   

 • Rotary Acceleration Feed Forward (RAFF™) — De nieuwe generatie WD RE4-GP voorziet in een roteringsfrequentie van maximaal 1.500 Hz. Dat zorgt voor hoogwaardige prestaties in trillingsgevoelige systemen, zoals rackservers, en in industriële omgevingen.

Beschikbaarheid en prijs
De WD RE4-GP 2 TB hard drive (model WD2002FYPS) is verkrijgbaar via dealers en distributeurs voor een adviesprijs van 257 euro incl. btw.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl