FANtv-nl-logo-mobile

Ultradunne Asus TimeLine U-serie laptops

Asus gaat met een nieuwe serie ultra-dunne laptops de concurrentie met de MacBook Air aan.


De Asus TimeLine U-serie bestaat uit maar liefst zeven verschillende modellen. Daarvan zijn er drie bijzonder dun zijn. De dikste van de drie is nog geen 3 centimeter dik, de dunste 2,3 centimeter. Zoals bij veel extreem dunne laptops is er bij deze drie geen plaats voor een dvd-speler. Voor het gebruik van drives zijn ze afhankelijk van een netwerk of een externe drive.


Het gaat om de Asus TimeLine U20A (12 inch), de TimeLine UX30 (13,3 inch) en de UX50V (15,6 inch).De dunne laptops zijn voorzien van een Intel CULV-processor van minimaal 1,2 GHz en maximaal 1,6GHz. Het maximale geheugen bedraagt 4GB en er is een 500GB harde schijf aanwezig. WiFi en Bluetooth worden ondersteund. De videobesturing wordt op de twee kleinste modellen verzorgd door een Intel GMA 4500 chip, en op de grootste van de drie modellen door een GeForce G105M.


De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar dat ze een stuk goedkoper zullen zijn dan hun Apple-concurrenten is gezien de prijsstelling van Asus zeer logisch.


De andere vier modellen uit de serie zijn de U81A, de U80V, de U50G en de U51Vg. Deze zijn niet alleen dikker maar ook krachtiger. Ze worden ondermeer voorzien van een snelle dualcore-processor.

Vergelijkbare artikelen