FANtv-nl-logo-mobile

Via een pasje toegang tot de harde schijf

Het Duitse Freecom komt met een externe harde schijf waarop gegevens worden beveiligd door een unieke toegangskaart.


De toegang tot- of het beveiligen van de gegevens gaat eenvoudig en vliegensvlug; één beweging met de 'Freecom security keycard' over de voorzijde van de harde schijf is voldoende. De nieuwe Hard Drive Secure is de eerste harde schijf in het Freecom assortiment die gebruik maakt van deze buitengewone toegangs-sleutel. Deze nieuwe manier van beveiligen maakt het zowel voor bedrijven als voor beveiligings-bewuste thuisgebruikers nog gemakkelijker om ongewenste en nieuwsgierige pottekijkers buiten de deur te houden.
Toegang tot de gegevens op de Hard Drive Secure wordt gecontroleerd door een ultra-veilige toegangskaart met RFID technologie (Radio Frequency Indentification), de zogeheten 'Freecom security keycard'. Houd de kaart voor de harde schijf en binnen luttele seconden heeft de gebruiker toegang tot de digitale inhoud, of sluit deze. Ongeoorloofd gebruik/toegang wordt hiermee op een eenvoudige manier uitgesloten en zo zijn waardevolle gegevens ten alle tijden optimaal beschermd.


De nieuwe, compacte Hard Drive Secure wordt standaard geleverd met twee toegangskaarten in credit-card formaat. Eén daarvan kan als reserve worden bewaard, de ander kan in een portemonnee worden gestopt zodat de toegangskaart altijd binnen handbereik is. Door de innovatieve toegangskaart behoren ingewikkelde wachtwoorden ook nog eens tot het verleden. De Freecom 'securtiy keycards' zijn tevens 'AES encrypted' - toegang tot de gegevens zonder kaart is onmogelijk.

    


“Het hebben van een harde schijf betekent informatie kunnen delen of een backup kunnen maken. Snel, eenvoudig en op tijden wanneer dat uitkomt, maar computergebruikers zouden nooit een compromis op basis van veiligheid hoeven te doen als het gaat om het extern bewaren van hun gegevens”, zegt Axel Lucassen, mede-oprichter en executive SVP product line management & marketing. Je hoort het bijna dagelijks – iemand is zijn harde schijf kwijt en allerlei vertrouwelijke gegevens liggen plotseling op straat voor 't oprapen. Thuis of op kantoor, het 'keycard-systeem' van de nieuwe Hard Drive Secure zorgt dat gegevens altijd volledig zijn beschermd en geeft toegang tot bestanden wanneer dat is benodigd.”


De nieuwe Hard Drive Secure biedt hoge opslagcapaciteiten tot wel 2.000GB (2TB). De schijf is gegoten in een duurzame, compacte en milieu-vriendelijke aluminium design-behuizing. Hij is bijzonder stil, want door een optimale airflow is een ventilator niet meer nodig.


Vergelijkbare artikelen