FANtv-nl-logo-mobile

Apple komt met multi-touch-muis

Apple komt met een wel heel opmerkelijke muis. De nieuwe Magic Mouse heeft geen knoppen, hij werkt geheel via multi-touch.


De nieuwe draadloze Magic Mouse is de allereerste muis waarin  deze technologie wordt toegepast. Op de iPhone, iPod touch en het trackpad van de Mac-notebooks heeft multi-touch inmiddels ruimschoots zijn sporen verdiend als slimme manier om met intuïtieve vingerbewegingen te navigeren. Bij de Magic Mouse bestaat de hele bovenkant uit een naadloos multi-touch-oppervlak, zonder knoppen, scrolwiel of scrolbal. De Magic Mouse wordt standaard met de nieuwe iMac meegeleverd. Als losse Mac-accessoire is hij verkrijgbaar voor 69 euro.De Magic Mouse kenmerkt zich door zijn naadloze, aanraakgevoelige behuizing. Hij kan dienstdoen als een- of meerknopsmuis met geavanceerde ondersteuning voor vingerbewegingen. Gebruikers kunnen met hun vingers intuïtieve bewegingen maken waarmee ze snel door lange documenten, grote afbeeldingen of een verzameling webpagina's of foto's kunnen navigeren. De Magic Mouse is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen. De commando's voor de knoppen of bewegingen kunnen in Systeemvoorkeuren snel naar wens worden aangepast.

Dankzij het lasertrackingmechanisme werkt de Magic Mouse probleemloos op meer ondergronden dan het geval is bij traditionele optische trackingsystemen.


De Magic Mouse maakt gebruik van Bluetooth, zodat de gebruiker zonder kabel prettiger kan werken aan zijn bureau. Deze draadloze verbinding werkt binnen een straal van 10 meter.


Om de gebruiksduur van de batterij te optimaliseren, is een energiebeheersysteem toegepast. In combinatie met Mac OS X zorgt dit ervoor dat de Magic Mouse automatisch overschakelt naar een lagere energiestand als hij enige tijd niet is gebruikt. De draadloze Magic Mouse werkt op twee AA-batterijen.


Prijzen en verkrijgbaarheid
De Magic Mouse wordt standaard met de nieuwe iMac meegeleverd en is vanaf eind oktober verkrijgbaar via de Apple Online Store. Voor de Magic Mouse is Mac OS X Leopard versie 10.5.8 of hoger vereist.

Vergelijkbare artikelen