FANtv-nl-logo-mobile

LG Network Monitor: Met zes personen op één PC

Computers zijn tegenwoordig zo krachtig dat er gerust zes mensen samen op één PC kunnen werken, mits deze geen al te zware applicaties gebruiken.


LG brengt daarom een hele serie netwerk monitoren op de markt. LG Network Monitors verlagen kosten drastisch doordat gebruikers met één pc zes virtuele werkplekken kunnen creëren. 


Tegenwoordig zijn multicore-computers zo krachtig, dat de meeste applicaties slechts twee tot vijf procent van de gemiddelde computercapaciteit in beslag nemen. De LG Network Monitor is een revolutionaire multicomputeroplossing die het mogelijk maakt verschillende werknemers tegelijkertijd gebruik te laten maken van één pc. In een handomdraai kunnen er zes nieuwe LG-netwerkmonitors aangesloten worden op één pc, zonder dat prestaties, betrouwbaarheid of snelheid in het gedrang komen. De monitors zijn voorzien van een toetsenbord-, muis- en audioaansluiting. De beeldschermen maken contact met een PCI-kaart die in de centrale pc geplaatst dient te worden. Deze creëert op zijn beurt de virtuele werkplekken.


LG ontwikkelde de Network Monitor in samenwerking met NComputing, marktleider in virtualisatieoplossingen en leverancier van vSpace-desktopvirtualisatiesoftware. Op de CES 2009 ontving dit bedrijf een Innovations 2009 Design and Engineering Award.



Vergeleken met traditionele pc's en thin clients, biedt de LG Network Monitor substantiële kostenbesparingen. De monitors zorgen ervoor dat niet langer iedereen een eigen pc op zijn of haar bureau hoeft te hebben staan. En in tegenstelling tot thin clients is een dure server die kostbare ruimte in het datacenter inneemt, niet nodig. Met deze monitors zijn complete werkplekken te realiseren, die minder dan € 280 per werkplek per jaar kosten.


De nieuwe LG-netwerkmonitors dragen ook bij aan een beter milieu. Een gemiddelde pc plus monitor verbruikt meer dan 330 watt per uur, in tegenstelling tot de paar watt per gebruiker die deze multicomputeroplossing aan energie kost. Voor een bedrijf met zes pc's is het totale verbruik 1.980 watt. Hetzelfde aantal werkplekken met de LG Network Monitor levert een energiebesparing op van 75 procent (in totaal 480 watt). De oplossing produceert daarnaast weinig warmte, waardoor de airconditioning minder hard hoeft te draaien.
 
Eenvoudig onderhoud is een ander voordeel van de LG Network Monitors. IT-medewerkers zijn veel minder tijd kwijt aan reparaties en software-installatie. Doordat deze oplossing alleen een standaard-pc vereist, is het technische onderhoud veel eenvoudiger dan dat van een server. Bovendien zijn de LG Network Monitors betrouwbaarder doordat er minder technologie in zit dan in een volledig uitgeruste pc. Voorts is de installatie van deze monitors veel makkelijker dan de installatie van een traditioneel netwerk.
 
De LG Network Monitor is geschikt voor Microsoft Windows en Linux. Ze zijn verkrijgbaar in een 17-inch 4:3-versie (N1742L) en een 19-inch 16:10-versie (N1941W). Ze voldoen zo aan de eisen van een groot aantal branches en organisaties. De monitors worden aangedreven via een Virtual Desktop Ready-verbinding (RJ-45) of via een standaard VGA-poort.
 
De Netwerk Monitors van LG zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 210,00 euro incl. btw.

Vergelijkbare artikelen