FANtv-nl-logo-mobile

3D laptops

Het wordt serieus met de 3D laptops nu grote fabrikanten als Acer en Asus met deze apparaten op de markt komen.


Acer Aspire 5738DG
Acers 3D laptop maakt gebruik van een speciale laag op het glas van het scherm, speciale software en het beruchte 3D-brilletje. Via een knop kan de 3D functie worden in- en uitgeschakeld. Deze techniek werkt bij de meeste spellen, ook al zijn ze niet voor 3D gemaakt. Dat is natuurlijk een groot voordeel, nadeel is dat beeldkwaliteit en het 3D-effect niet optimaal zijn.We weten alleen de Amerikaanse prijs van deze 3D laptop, 780 dollar. Daarmee is hij niet veel duurder dan een normale laptop van dat formaat, en een stuk voordeliger dan zijn concurrent hieronder.


Asus G51J3D
Van de Asus 3D laptop is nog niet alles bekend. We weten wel dat het gaat om een apparaat met een 15,6 inch scherm waarbij gebruik gemaakt wordt van de Nvidia 3D Vision techniek. Er zouden 400 games zijn die via deze techniek 3D beelden op het scherm zijn. Bij andere games zie je de beelden gewoon in 2D.


Of het nu 2D of 3D is, een GeForce GTX 260M videokaart en een beeldverversing van 120Hz zorgen voor een puike beeldkwaliteit, zeker voor een laptop. Een Intel Core i7-processor zorgt voor de benodigde spierkracht.De duurdere techniek van Nvidea die Asus gebruikt gaat niet ten koste van de beeldkwaliteit. De resolutie en het aantal beelden per seconde blijven gelijk. Wel moet je ook hier een brilletje op.


December 2009 komt de Asus G51J3D op de markt. Hij gaat circa 1.700 euro kosten.

Vergelijkbare artikelen