FANtv-nl-logo-mobile

Gerecycleerde inktcartridges

Wist je dat er voor de productie van het omhulsel van één cartridge 3,5 liter olie nodig is? En dan hebben we het nog niet over het transport en het afval.


Een nieuwe (niet gerecyclede) plastic verpakking voor een inkt- of lasercartridge maken is gemakkelijk. Je hebt wat olie nodig voor de plastic huls (voor lasercartridges wordt geschat dat 3,5 liter olie nodig is om één lasercartridge te produceren), veel elektriciteit (soms elektriciteit gewonnen uit kolencentrales), wat werknemers en een fabriek.
 
Dan stuur je de cartridges met een olietanker (die CO2 uitstoot) over heel de wereld en na een aantal weken komen de cartridges aan in Europa. Nadat ze verkocht en gebruikt zijn in een Europese printer, wordt 80% weggegooid (niet gerecycled) en getransporteerd naar een stortplaats.
 
Het is een triest feit dat het proces van ontbinding voor een lasercartridge 1000 jaar duurt (voor alle duidelijkheid: zonder de grond te vergeten die gedurende die 1000 jaar ook verontreinigd wordt).Koop gerecycleerde cartridges!
Koop daarom hervulde cartridges in plaats van een nieuwe cartridge. Een eenvoudige eerste stap om van de wereld een groenere plek te maken. Als iedereen dit zou doen, zullen er geen nieuwe cartridges meer gemaakt moeten worden en zal er voor elke lasercartridge die we recyclen 3,5 liter olie bespaard worden!


Op een milieuvriendelijke manier hervulde cartridges kun je kopen bij het gespecialiseerde bedrijf Printle. Een betrouwbare aanbieder die een uitstekend product levert.


Recycle zelf!   
Als je besluit je cartridge te recyclen, zal hij niet op de stort belanden. Printle stuurt je daarom bij elke bestelling een speciale retourenvelop of doos, met port betaald! Daarmee kun je kostenloos je lege cartridge naar de recyclespecialisten sturen!

Vergelijkbare artikelen