FANtv-nl-logo-mobile

Sony VAIO Z met supersnelle opslag

De nieuwe VAIO Z beschikt over een 128GB Quad SSD-drive. Hierbij wordt de data parallel op vier verschillende SSD's geschreven.


Dat betekent een schrijfsnelheid die tot vier maal hoger kan liggen dan bij een enkele SSD, en dan te bedenken dat SSD al vele malen sneller is dan een conventionele harde schijf. Volgens Sony schrijft de VAIO Z de gegevens 6,2 keer sneller weg dan zou gebeuren als de computer was voorzien van een gewone 5400rpm harde schijf.Vanzelfsprekend is de laptop zelf ook krachtig. Hij beschikt over een 2,4GHz Intel Core i7-processor, 4GB RAM-geheugen en voor het grafische geweld zorgt  een NVIDIA GeForce GT330M videochipset die is voorzien van 1GB GDDR3 VRA.


Sony heeft een Hybrid Graphics System ontwikkelt dat de prestaties optimaliseert voor de applicaties die op dat moment gebruikt worden. Dit geldt zowel voor de snelheid als voor de accu-belasting.


Om de accu te sparen wordt er ook gebruik gemaakt van een lichtsensor die de helderheid van het 13,1 inch scherm aan het omgevingslicht aanpast.

Ook nieuw op de Sony VAIO Z is VAIO Care, software die problemen opspoort en oplost, zelfs als de laptop niet opstart.


Voor al deze snufjes betaal je 1.900 euro. Maart 2010 komt de Sony VAIO Z op de markt.

Vergelijkbare artikelen