FANtv-nl-logo-mobile

Belkin Play en Play Max

De nieuwe Play en Play Max routers van Belkin zijn een zeer uitgebreide router en een media-speler in één mooi vormgegeven apparaat.


Zo fraai vormgegeven als de design router van Asus zijn ze niet, maar de Belkin Play en Belkin Play Max netwerkrouters misstaan zeker niet in de huiskamer. De fabrikanten lijken eindelijk te beseffen dat niet iedereen zijn woonkamer er als een serverruimte uit wil laten zien.


Maar de Belkin Play / Play Max is ook geen gewone router. Het is tevens een mediaspeler voor het netwerk. Je kunt er via de usb-poort een externe harde schijf aan hangen, en vervolgens alle muziek en films van deze schijf afspelen op de aangesloten computers.De duurste versie, de Belkin Play Max, is zelfs voorzien van een BitTorrent-client zodat deze geheel zelfstandig bestanden van internet kan downloaden.


Apps voor tal van functies
De routers zijn via een zogenaamde Bit Boost app te optimaliseren voor verschillende taken. Zo kun je hem optimaal laten presteren voor het afspelen van HD-video maar ook zodanig instellen dat gamen op zijn snelst verloopt. De Self Healing app kunnen de routers zelf netwerkproblemen oplossen.


Deze apps zijn slechts twee van de diverse apps (kleine programma's) die meegeleverd worden. Er zijn ook apps om een printer draadloos aan de router te hangenen en om backups te maken op een externe harde schijf.


Mei 2010 komen de Belkin Play en Belkin Play Max in Europa op de markt.

Vergelijkbare artikelen