FANtv-nl-logo-mobile

Portable harde schijf van 1TB

Nu de meeste mensen tegenwoordig digitaal fotograferen en filmen neemt de vraag toe naar apparaten om alle foto's bij je te kunnnen dragen.


Een cd of dvd voldoet al lang niet meer aan deze vraag. Deze kunnen veel te wenig data bevatten en het is vooral veel te omslachtig om de schijfjes telkens te branden. Een usb-stick is een betere oplossing, maar voor de echte foto en film fanaten, die grote hoeveelheden mediabestanden produceren, is er een alternatief in de vorm van een draagbare harde schijf.Evenals een usb-stick hoef je deze harde schijven alleen maar in de usb-poort van een computer te steken om ze te gebruiken. Het grote verschil tussen een usb-stick en zo'n mobiele harde schijf zit hem in de dataopslag. De harde schijf wint het op dat gebied. LaCie heeft nu bijvoorbeeld de LaCie Rikiki Go in de winkel gebracht. Deze piepkleine metalen harde schijf kan 1 terabyte (1.000 GB) aan data bevatten.


LaCie Rikiki Go
De Rikiki Go is voorzien van een geïntegreerde USB 2.0-kabel voor directe aansluiting op een PC of Mac. De Rikiki Go is uitgevoerd in robuust aluminium, waardoor opgeslagen bestanden optimaal zijn beschermd.


De Rikiki Go wordt geleverd met eenvoudige software voor snelle installatie en gebruiksvriendelijk back-upbeheer. De volledige configuratie is in slechts enkele muisklikken uit te voeren. Ook is het apparaat voorzien van USB Boost-software waarmee de snelheid  tot 33 procent hoger ligt indien er gebruik wordt gemaakt van een Windows-computer. Het softwareaanbod van de Rikiki Go wordt verder aangevuld met nog eens 10 GB aan veilige online-opslagruimte bij Wuala.Prijs
De LaCie Rikiki Go is in het rood, blauw en grijs verkrijgbaar met een capaciteit van 500 GB, en in het grijs met een capaciteit van 1 TB. De 500 GB versie kost 109,90 euro, de 1 TB versie 179,90 euro.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl