FANtv-nl-logo-mobile

Toshiba Folio 100 half november in Nederland

Toshiba is begonnen met het uitleveren van de Folio 100 tablet-computer in enkele Europese landen. In Nederland moeten we echter nog wachten tot half november.


Dan komt de langverwachte iPad concurrent van Toshiba ook bij de Nederlandse computerwinkels in de schappen te liggen. De Toshiba Folio 100 is een uitstekende tablet-computer die met een adviesprijs van 399 euro heel gunstig geprijsd is.


De Toshiba Folio 100 is een tablet-computer die op versie 2.2 van Android draait. De Folio beschikt over een 10,1 inch multi-touchscreen dat 1024 bij 600 pixels aankan. De processor is een NVIDIA Tegra 2 en de tablet beschikt over 16GB intern geheugen. Veel rekenkracht dus, waardoor bijvoorbeeld het afspelen van HD video geen enkel probleem is.Voor Android is veel software te downloaden, maar Toshiba heeft de Folio zelf ook al voorzien van de nodige software. Zo is bijvoorbeeld Fring aanwezig, een programma dat video-telefonie op de Toshiba Folio 100 mogelijk maakt. Ook voorgeïnstalleerd zijn de Opera browser, FBReader, Evernote, Documents To Go en de Toshiba Media Player.


Verder vermeld de lijst met specificaties een SD-kaarslot, een 1,3 megapixel webcam, Wi-Fi 802.11n met dlna-ondersteuning en Flash 10.1. 3G is alleen beschikbaar op de duurdere Mobile Broadband edition. De batterij moet bij een gemiddeld gebruik 7 uur meegaan.


Half november 2010 ligt de Toshiba Folio 100 in de winkel.

Vergelijkbare artikelen