FANtv-nl-logo-mobile

Laptop met twee touchscreens

Acer is gestart met de verkoop van de Iconia. Deze opvallende laptop, waarbij het toetsenbord is vervangen door een tweede touchscreen, kost 1500 euro.


Dat is de prijs die in Spanje voor de Acer iconia gevraagd wordt. Spanje is het eerste land waar de Iconia in de verkoop gaat.  We verwachten in de overige Europese landen dezelfde prijs.


Tweede touchscreen vervangt toetsenbord
De Acer Iconia is een laptop met niet één maar twee twee touchscreens. Het hele toetsenbord is vervangen door een aanraakscherm.


Indien nodig wordt er gewoon een toetsenbord op de onderste touchscreen geprojecteerd. Dit toetsenbord komt in beeld zodra de gebruiker twee handen op het scherm houdt. De touchcreen-techniek is in staat de aanrakingen van tien vingers gelijktijdig te verwerken.De Acer Icona doet denken aan een kruising van een normale laptop met een tablet computer als de iPad. Het besturingssysteem is Windows 7.De aanraakschermen van de Acer iconia zijn elk 14 inch groot. De processor van de rtevolutionaire laptop is een Core i5. Er is 4GB werkgeheugen aan boord evenals een harde schijf (tot 750GB). USB 3.0 poorten zorgen voor snelle communicatie met de buitenwereld. 3G is optioneel.

Vergelijkbare artikelen