FANtv-nl-logo-mobile

HTC Flyer tabletcomputer

Ook HTC komt met een tabletcomputer. Door zijn geringe afmetingen lijkt de Flyer eerder op een HTC smartphone dan op een tablet PC.


Het touchscreen van de HTC Flyer tabletcomputer is namelijk slechts 7 inch groot. Dat is kleiner dan de meeste concurrenten, maar dat maakt de tablet wel makkelijker om mee te nemen.De resolutie van dit scherm bedraagt 1024 bij 600. Dat betekent dat je scherpe beelden hebt op het kleine scherm. De 1.5GHz processor is ook lekker krachtig. Wat weer minder is, is dat HTC de Flyer nog met Android 2.4 draait. Het is de Koreaanse fabrikant niet gelukt de Flyer op tijd geschikt te maken voor Android 3.0.


Er wordt een stylus meegeleverd. Dankzij de nieuwe  HTC Scibe techniek kun je met deze pen notities maken, tekenen en aantekeningen op foto's en documenten maken. Voor touchscreen bediening heeft de gebruiker een aangepaste HTC Sense gebruiksomgeving tot zijn beschikking met veel widgets en zelfs 3D effecten.Voor gamers beschikt de HTC Flyer over de Cloud gamedienst OnLive. Hiermee kun je op de tablet populaire games spelen of deze draadloos doorsturen naar een PC of televisie.


Tot slot nog wat specificaties. De HTC Flyer tabletcomputer heeft 32GB opslagcapaciteit en 1GB RAM. Hspa+, Wi-Fi 802.11n en Bluetooth 3.0 worden ondersteund. Er is een GPS ontvanger in de tablet aanwezig evenals een 5 megapixel camera. Aan de voorkant zit een tweede camera (1,3 megapixel) voor videotelefonie.


Mei 2011 zal de HTC Flyer te koop zijn. HTC heeft nog geen prijzen bekend gemaakt.

Vergelijkbare artikelen