FANtv-nl-logo-mobile

Eerste chromebooks 15 juni 2011 in Nederland

De eerste laptops met Google Chrome OS zullen in juni 2011 in Nederland te koop zijn. Ons land hoort bij de eerste zeven landen waar de chromebook uitkomt.


Het gaat in eerste instantie om twee chromebooks, één van Samsung en één van Acer.


De eerste laptops met Google Chrome OS van Samsung en Acer zijn op 15 juni ook in Nederland te koop. Heel veel keuze is er nog niet want het gaat in beide gevallen om een kleine 12 inch laptop met een dual-core Atom processor.Van de Samsung is bekend dat deze de Samsung 5-serie gaat heten en zal beschikken over een 16 GB SSD (en geen harde schijf) en een slot voor SD-geheugenkaartjes. Ook zullen er een VGA-uitgang en een 1 megapixel webcam op de chromebook aanwezig zijn. Deze gaat in Amerika 429 dollar kosten.


De Acer beschikt over een led-beeldscherm, een hdmi-poort en hd-audio. De accuduur is 6 uur. Dat is aanmerkelijk minder dan bij de Samsung die volgens de fabrikant 8,5 uur zonder stroom kan.


De chromebooks hebben geen simlock en zijn dus bij iedere provider te gebruiken. KPN gaat speciale prepaid 3G-bundels voor de chromebooks leveren. Deze kosten 10 euro voor 62,5 MB of 20 euro voor 200 MB. Bestaande KPN ADSL-gebruikers krijgen de eerste twee maanden een GB aan dataverkeer gratis.

Vergelijkbare artikelen