FANtv-nl-logo-mobile

8TB externe harde schijf

Hitachi dochter G-Technology komt met een externe harde schijf waarop je 8TB (8000GB) aan  data kunt opslaan. Dat is heel wat ruimte voor je films, foto's en andere bestanden!'


Een week geleden kondigde Seagate nog trots zijn 4TB GoFlex aan als externe harde schijf met een zee aan ruimte. G-Technology komt nu echter met een schijf met een dubbele capaciteit. Op hun nieuwe G-Raid kun je wel 8TB kwijt. Een klein beetje vals spelen doet G-Technology wel, want wie de behuizing open maakt treft daar twee 4TB schijven aan.De G-Raid is voorzien van een Thunderbolt-aansluiting waardoor hij zeer geschikt is voor de nieuwste Apple computers. Met Thunderbold zijn in theorie overdrachtssnelheden van 10Gbps mogelijk. Verder beschikt de 8TB G-Raid over eSata-, FireWire 800- en usb 2.0-poorten waardoor je hem ook kunt aansluiten op Windows computers en oudere Mac's.


De G-Raid wordt ook uitgebracht in een goedkopere versie zonder Thunderbold-aansluiting en er komt een 4TB versie uit. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Vergelijkbare artikelen