FANtv-nl-logo-mobile

Xtreamer Ultra, kleine mediacenter PC

De Xtreamer Ultra is een kleine computer die op het eerste gezicht op een mediaspeler lijkt, en ook zo te gebruiken is. Hij is echter ook in te zetten als PC.


Xtreamer promoot de Xtreamer Ultra vooral als mediacenter. Hij is dan met zijn kleine afmetingen bijzonder geschikt om onopvallend bij de televisie te plaatsen. Ook is hij stil en voorzien van een klein toetsenbord met geïntegreerd touchpad (optioneel) en een afstandsbediening. Echt een apparaatje om in de huiskamer neer te zetten.


Het multimedia gebruik komt nog verder tot uitdrukking doordat de Xtreamer wordt geleverd met Ubuntu Linux en een aangepaste gebruikersomgeving die helemaal gericht is op het afspelen en beheren van muziek, video en foto's.Je kunt er zonder problemen zelf Windows 7 opzetten. De kleine computer is er krachtig genoeg voor. De Xtreamer Ultra beschikt over een Atom-dualcoreprocessor, een Nvidia ION 2 grafische processor en 4 GB DDR3-RAM. Een media-computer vraagt immers rekenkracht om Full HD zonder haperen af te spelen en de kleine Ultra doet dat dan ook probleemloos.


Om deze Full HD beelden op de computer te bekijken wordt er een HMDI v.1.4 kabel meegeleverd. Naast de HDMI aansluiting is er ook een optische aansluiting aanwezig en heb je zes USB-poorten tot je beschikking.


Voor de opslag van data kun je een 2.5-inch SATA harde schijf of SDD inbouwen, of je maakt gebruik van externe apparatuur via USB of WiFi (optioneel). Ook een TV tuner is optioneel.


De Xtreamer Ultra is voordelig te koop bij MyCom.

Vergelijkbare artikelen