FANtv-nl-logo-mobile

Powerline en WiFi op één router

D-Link combineert met zijn nieuwe draadloze router draadloze netwerktechnologie (WiFi) met netwerkverbindingen via het stopcontact (Powerline). Natuurlijk wordt een bekabelde verbinding (Ethernet) ook nog gewoon ondersteund.

De D-Link Wireless N Gigabit Router PowerLine (DHP-1565) is een draadloze router die voorzien van ingebouwde powerline-technologie. De verbindingen via het interne elektriciteitsnet zijn zelfs een stuk sneller dan de draadloze verbindingen. Wi-Fi 802.11n haalt snelheden tot 300Mbps, powerLine haalt 500Mbps.Bovendien heeft powerline geen last van muren en plafonds. De PC op zolder kan met de nieuwe router verbinding maken via een stopcontact terwijl de laptops en de PC in de huiskamer zich draadloos met het netwerk verbinden.


Dankzij een usb-poort kun je een printer of een externe harde schijf aan de router hangen en delen via het netwerk. Er is een dubbele firewall op de D-Link DHP-1565 aanwezig  (SPI en NAT) en via Quality of Service (QoS) kun je toepassingen als video en games, prioriteit geven op bijvoorbeeld het normale surfverkeer.


De D-Link DHP-1565 gaat 149,95 euro kosten en zal januari 2011 beschikbaar zijn. Kijk bij de computerwinkels voor aanbiedingen.

Vergelijkbare artikelen