FANtv-nl-logo-mobile

De nieuwe iPad: verbeteringen en tegenvallers

Apple heeft onlangs de nieuwe iPad uitgebracht. 'De nieuwe iPad' is trouwens ook meteen de officiële naam van de tablet. We weten niet of dit betekent dat zijn opvolger 'De nog nieuwere iPad´ gaat heten.

De nieuwe iPad heeft sterke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, maar niet alle hooggespannen verwachtingen zijn waargemaakt.

nieuwe-ipad

4 keer zo scherp
De belangrijkste verbetering van de nieuwe iPad ten opzichte van de iPad 2 is de resolutie. Die is vier maal zo hoog geworden. Zowel in de lengte als in de breedte zijn twee keer zoveel pixels gebruikt. Omdat de schermgrootte gelijk is gebleven zijn alle letters en afbeeldingen veel scherper geworden. de losse pixels zijn niet meer met het blote oog te zien waardoor vooral het lezen van kleine letters veel beter gaat. De resolutie van 2048 bij 1536 pixels is echt heel scherp.

Een goede camera
In tegenstelling tot sommige geruchten is de camera gewoon gebleven. Deze is zelfs verbeterd. De ingebouwde 5-megapixel camera heeft van Apple de naam iSight gekregen. De iSight beschikt over autofocus en diverse filters voor het maken van betere foto´s. Ook kun je er video´s in HD mee schieten. Of een tablet een goed apparaat is om foto´s en filmpjes mee te maken blijft altijd een twistpunt.

Tegenvallers
Een tegenvaller is de snelheid van het nieuwe besturingssysteem. Deze zorgt er voor dat de nieuwe iPad 3 niet sneller is dan zijn voorganger. Integendeel, in sommige gevallen is de nieuwe iPad zelfs trager. Ook is de tablet dikker geworden en 40 gram zwaarder. Dit komt door een andere accu. Deze levert veel meer stroom maar de werktijd blijft 10 uur. Het nieuwe scherm en de nieuwe processor gebruiken namelijk veel meer sap.

Voor Nederlanders is het een tegenvaller dat de handige dicteerfunctie niet in het Nederlands werkt. Voor Nederlandse correspondentie heb je er dus niets aan. Op Apple's presentatie werkte de dicteerfunctie bovendien slecht. Volgens Apple omdat er teveel rumoer in de zaal was.

De nieuwe iPad is in Nederland online te koop bij iCentre.

Vergelijkbare artikelen