FANtv-nl-logo-mobile

Multitouch ultrabook

Intel heeft op de CeBIT 2012 een multitouch ultrabook gepresenteerd. Deze Intel ultrabook beschikt over een 13,2 inch multi-touchscreen. Met deze afmetingen beschikt de getoonde laptop over één van de grootste capacitieve touschscreens die er bestaat.

Intel verkoopt zelf geen laptops, dit is dan ook een prototype. De ontwikkelingen die Intel doet bepalen echter wel voor een belangrijk deel wat voor computers er op de markt komen. Eind 2012 worden door de fabrikanten dan ook waarschijnlijk de eerste multi-touch ultrabooks op de markt gebracht. Deze zullen dan draaien onder het Windows 8 besturingssysteem.

multitouch-ultrabook-intel

Wat is een ultrabook?
Een ultrabook is een dunne en lichte notebook. Deze utrabook moeten het gat tussen de laptop en de tablets opvullen. De ultrabooks zijn iets groter en krachtiger dan de netbooks, waarvan we opvallend weinig meer horen sinds de eerste tablet computers uitgekomen zijn.

Volgens de richtlijnen van Intel, dat de term ultrabook heeft bedacht, mag een laptop een ultrabook heten als hij niet dikker is dan 2 centimeter, als hun goedkoper is dan 1000 dollar, als hij allways-on functionaliteit biedt, en als de laptop snelle toegang tor de harde schijf heeft. In de laatste twee eisen klinkt een verlangen naar een SSD door als is dat geen harde eis om een laptop een ultrabook te mogen noemen.

Vergelijkbare artikelen