FANtv-nl-logo-mobile

Goedkopere HP ultrabooks

HP komt met een aantal nieuwe ultrabooks. het betreft goedkopere ultrabooks die zijn bedoeld voor de consumentenmarkt. De ultrabooks die HP (Hewlett-Packard) tot nu toe heeft uitgebracht zijn gericht op zakelijke gebruikers.

Een ultrabook is een dunne lichte notebook die de tussen de laptop en een tablet-computer bepositioneerd kan worden.

 

hp-envy-6

 

Momenteel kosten HP ultrabooks minimaal 800 euro. De prijzen van de nieuwe HP Envy Ultrabooks beginnen bij 649 euro. Daarmee zijn ze nog wel een stuk duurder dan de goedkoopste laptops.

Voor die 649 euro krijg je een HP Envy Sleekbook (ook wel HP Envy 6 genoemd) die eigenlijk geen ultrabook mag heten omdat deze over een AMD-processor beschikt. Intel heeft de eisen waaraan een ultrabook moet voldoen opgesteld en wil daar natuurlijk geen processor van een concurrent in hebben. Nou... dan noemen we hem toch geen ultrabook!

De HP Envy Ultrabook is (zoals de naam aangeeft) wel een echte ultrabook met een Intel-processor. Toch kun je er over discussieren of de HP Envy Ultrabook met zijn gewicht van 1,79 kilo wel aan de voorwaarden voldoet. Het is namelijk gebruikelijk dat een ultrabook niet meer dan 1,5 kilo weegt. De Envy Ultrabook gaat 699 euro kosten.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl