FANtv-nl-logo-mobile

Laptop te besturen met gebaren

De nieuwe HP Envy 17 is niet alleen via een touchscreen te besturen maar ook via Leap Motion. Dit betekent dat je met handgebaren, zonder het scherm aan te raken, instructies kunt geven.

hp-envy-leap-motion

 

De Leap Motion sensoren bevinden zich niet in het scherm van de HP Envy 17 maar rechts onder het toetsenbord. Deze sensoren kunnen handbewegingen en vingerbewegingen registreren met een nauwkeurigheid van een millimeter. Programma's kunnen met Leap Motion met diverse gebaren worden bestuurd. Vooral voor games is deze techniek erg geschikt.

Een nadeel van de Leap Motion techniek is het hoge energieverbruik. De sensor zorgt er voor dat de versie van de HP Envy 17 met Leap Motion veel sneller door zijn acculading heen is dan de versie zonder deze bewegingsbesturing. Daarom beschikt de Envy 17 over een knop om Leap Motion uit te zetten.

Leap Motion is al langer beschikbaar in de vorm van een kastje dat op computers aangesloten kan worden. De HP Envy 17 is de eerste computer die over een ingebouwde versie beschikt. Deze inbouw-sensor is veel kleiner dan het losse kastje.

Vergelijkbare artikelen