FANtv-nl-logo-mobile

iPad Air. Sneller en dunner.

Vanaf 1 november 2013 is de nieuwe dunnere iPad Air in Nederland te koop. Deze is maarliefst 20 procent dunner dan zijn voorganger.

0,75 centimeter dik is de iPad Air en geen 0,77 centimeter dan de iPad 4. Hiermee is de Air ook lichter geworden. De dunne tablet weegt slechts 454 gram. Dat is erg weinig voor een tablet met een 9,7 inch scherm.

ipad-air

Evenals de iPhone 5S beschikt de iPad Air over een A7-chip en M7-coprocessor met bewegingscensor. De iPad Air is in Nederland voordelig te koop bij Saturn.

Als je de iPad Air vergelijkt met de allereerste iPad valt op hoe groot de stappen zijn die Apple heeft gemaakt. De iPad Air is 8 keer sneller (op grafisch gebied is hij zelfs 72 keer zo krachtig) en de draadloze wifi-verbinding is dubbel zo snel. Ook de batterijduur (nu 10 uur) en de 5 megapixel camera zijn flink verbeterd sinds de introductie van de iPad.

De iPad Air gaat 479 euro kosten. We hebben het dan over het goedkoopste model met wifi en 16GB opslagruimte. Voor het 4G model betaal je 599 euro.

Voor wie dit allemaal veel te duur is blijft Apple de iPad 2 verkopen. Deze heeft een adviesprijs van 379 euro.

Vergelijkbare artikelen