FANtv-nl-logo-mobile

SSD's steeds meer capaciteit

Harde schijven zijn steeds minder noodzakelijk, ook niet voor computergebruikers met veel behoefte aan lokale opslagcapaciteit. SSD schijven krijgen namelijk ook steeds meer ruimte.

Kingston heeft bijvoorbeeld nieuwe SSD's in de SSDNow reeks aangekondigd. Deze SSD's waren er reeds in een 30, 60 of 120 GB variant, maar nu komen er ook versies met 240 en zelfs 480 GB. Daarmee biedt Kingston een serieus alternatief voor een harde schijf, maar dan met met de voordelen van een SSD zoals een zeer korte toegangstijd en een zeer hoge lees- en schrijf-snelheid.

ssd

De nieuwe SSD's zijn voorzien van een SandForce 2281 controller en kunnen overweg met de SATA 6 Gb/s interface, met Intel Smart Response Technology, met TRIM en met SMART. Lezen en schrijven doet de 240 GB versie met respectievelijk 540 en 530 MB per seconde, terwijl de 480 GB SDD 540 en 340 MB per seconde haalt.

SSD nog steeds fors duurder
Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt door Kingston. Over het algemeen liggen de prijzen van SSD's nog wel een suk hoger dan die van normale harde schijven. Op dit moment (mei 2014) koop je bijvoorbeeld een harde schijf van 250GB al voor 50 euro terwijl de prijzen voor een 250GB SSD beginnen bij zo'n 130 euro.

Vergelijkbare artikelen