FANtv-nl-logo-mobile

Nokia N1 tablet

Na de verkoop van de mobiele-tak van Nokia aan Microsoft mag wat er van het Finse bedrijf is overgebleven geen telefoons meer maken. Tablets vallen echter niet onder deze afspraak, met als gevolg dat we binnenkort een Nokia tablet kunnen verwelkomen.

nokia-n1-tablet

Toch zit er maar weinig Nokia-kennis in deze Nokia N1 tablet. De fabrikant is namelijk Foxconn die Nokia geld betaalt om het Nokia-label op het apparaat te plakken. Foxconn reelt ook de verkoop en distributie. Nokia zou wel verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en levert software voor de tablet die onder hun label uitgebracht wordt.

De Nokia software betreft Z Launcher een uitbreiding op Android 5.0 die het mogelijk maakt om via gebaren snel apps te vinden en te starten.

Specificicaties Nokia N1
De Nokia N1 zelf is een 7,9 inch tablet die beschikt over een aluminium behuizing, een beeldscherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, een 2,4 Ghz quadcore Intel-processor en een 8 megapixels camera.

Nokia N1 in Nederland?
Komt de Nokia N1 naar Nederland? Dat is nog de vraag. China krijgt in ieder geval de primeur en daarna komt de Nokia N1 tablet ook in Rusland op de markt en zijn een aantal andere Europese landen aan de beurt. Maar of Nederland daar bij zit is door Nokia niet bekend gemaakt.

Vergelijkbare artikelen