FANtv-nl-logo-mobile

Maak van je TV een PC

Van je televisie een PC maken, dat kan binnenkort met de Chromebit die door Google in samenwerking met Asus wordt uitgebracht.

Dat gaat doormiddel van een hdmi-dongle die in feite een Chrome-PC in mini-formaat is. Nieuw is het idee niet, Intel brengt immers heel binnenkort de Intel Compute Stick uit die hetzelfde doet.

asus chomebit

De Chromebit van Google en Asus is echter nog kleiner (niet veel groter dan een usb-stick) en deze hdmi-computer draait onder het Chrome besturingssysteem. De Intel Computer stick heeft Windows of Linux als besturingssysteem.

Het apparaatje is voorzien van een Rockchip 3288 SoC processor en een quadcore ARM Mali-760 videochip. Er is een USB2.0 poort op de stick aanwezig zodat je er bijvoorbeeld een extere harde schijf, een toetsenbord of een printer op kunt aansluiten. Er is 16GB flashgeheugen en 2GB werkgeheugen op de stick aanwezig. Ook WiFi en Bluetooth worden ondersteund. De stick kan gekanteld worden zodat hij niet hinderlijk zichtbaar is als de hdmi-poort aan de zijkant van de televisie zit.

chromebit

Wanneer de Chromebit is de winkels ligt is nog niet bekend. Wel heeft Google de (Amerikaanse) prijs al bekend gemaakt, 99 euro. Daarmee is de Asus Chromebit iets goedkoper dan de Linux-versie van de Intel Compute Stick.

Tags: minipc, chrome, televisie, asus

Vergelijkbare artikelen