FANtv-nl-logo-mobile

Verwisselbare achterkanten voegen functies aan tablet toe

De Asus Zenpad 8 Z380C is een nieuwe tablet met een unieke eigenschap. Deze beschikt namelijk over een verwisselbare achterkant, en de verkrijgbare achterkanten voegen functies aan de tablet toe.

Zo is er bijvoorbeeld een Audio Cover die beschikt over zes extra speakers en een chip voor DTS-HD 5.1 surrround geluid. Een andere achterkant beschikt over een extra accu zodat er veertien uur langer op de tablet gewerkt kan worden. Ook is het mogelijk de Asus Zenpad 8 te pimpen met gekleurde achterkantjes of met een cover van leer.

asus met verwisselbare achterkant

Deze Asus Zenpad 8 kan dus heel makkelijk "op maat" gemaakt worden en zo worden verkocht. En gebruikers kunnen meerdere achterkanten aanschaffen en deze naar behoefte wisselen. Een interessant idee dat ongetwijfeld navolging gaat krijgen als de Asus Zenpad 8 aanslaat.

Over de Asus Zenpad 8 Z380C
De Asus Zenpad 8 Z380C is een 8 inch tablet met een scherm van 1280 bij 800 pixels. De tablet is voorzien van een 2 megapixel en een 5 megapixel camera. Er komen verschillende versies uit met 1 of 2 GB werkgeheugen en met 8 of 16 GB opslagruimte.

Krachtiger broertje
Naast Z380C komt er een versie van de Asus Zenpad 8 zonder verwisselbare achterkant maar met zeer krachte specificaties . Het betreft een versie met een snellere processor (Atom Moorefield Z3580), 4 GB werkgeheugen, betere camera's (5 en 8 megapixel) en een zeer scherpe beeldresolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Prijzen zijn nog niet bekend. Zodra de Asus Zenpads leverbaar kun je ze vinden bij de computerwinkels.

Tags: asus, tablet