FANtv-nl-logo-mobile

Game laptops

Steeds meer mensen kiezen voor een laptop als ze een nieuwe computer kopen. Maar hoe zit dat als je veel games speelt?

De meest verkochte computers zijn tegenwoordig laptops. Niet raar. Een laptop is immers veel praktischer dan een bureau computer. Je kunt hem overal gebruiken, een laptop neemt minder ruimte in, en als je hem niet gebruikt kun je hem wegbergen. Opgeruimd staat netjes!

Internet, testverwerken, films kijken, muziek afspelen, het is allemaal geen probleem voor een laptop. Zelfs een simpele laptop kan deze taken aan. Het wordt anders als je de nieuwste grafische games wilt spelen. Dan wordt er meer van een computer verwacht dan de gemiddelde laptop aankan.

Je zal dan moeten kiezen voor een game laptop. Een laptop die krachtig genoeg is om de nieuwste grafische games te spelen. Niets belast je laptop zo zwaar als deze games.

game laptop

Hieraan moet een game laptop voldoen:

  • Als je de monitor van je laptop gebruikt bij het gamen moet deze vrij groot zijn om goed details te kunnen zien.
  • Ook de videokaart moet van hoge kwaliteit zijn, krachtig, met een hoge resolutie. Een standaard laptop-videokaart is niet voldoende.
  • Ook de processor moet krachtig zijn. En de laptop moet over veel werkgeheugen beschikken.
  • Veel game laptops beschikken ook over een verlicht toetsenbord. Voor special effects en gamen in het donker.
  • Het geluid moet goed zijn. Als je hiervoor geen externe speakers gebruikt moeten de interne speakers heel goed zijn.
  • Veel games speel je van DVD of blu-ray, hiervoor moet daarom een drive aanwezig zijn.
  • Ook moet er voldoende snel te bereiken opslagruimte op de computer zelf aanwezig zijn. Een harde schijf met veel ruimte, maar beter nog SSD opslaggeheugen. Veel game laptops beschikken over een SSD. Dit is bijna noodzakelijk om vloeiende beelden weer te kunnen geven.

Pas als aan deze eisen voldaan is mag een laptop zich game laptop noemen. Bij de beste computerwinkels vind je de beste winkels om een game laptop te kopen. Tip: Kijk in dit overzicht bij CoolBlue, deze hebben een hele subsite met alleen maar game laptops (gratis thuisbezorgd).

Tags: laptop, gamelaptop