FANtv-nl-logo-mobile

Lenovo PC op een stick

Er komen steeds meer PC's in de vorm van een HDMI-stick die je in een televisie of monitor kunt steken. Ook Lenovo brengt er één uit.

lenovo pc op een stick

Dit is de Lenovo ideacentre Stick 300. Lenovo noemt het een pc-on-a-stick. Steed deze stick in een HDMI-poort van een televisie of monitor en je hebt een volwaardige Windows computer. In de kleine stick bevinden zich een Intel Atom Z3735F-processor, 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. Je kunt er dus alles mee doen wat je op iedere PC kunt doen, internetten, gamen, mailen, tekstverwerken, de boekhouding, noem maar op. Als je wilt kun je bedraad (microUSB) of draadloos een muis en/of toetsenbord verbinden.

Apparatuur kun je aansluiten via de microUSB2.0-poort en Bluetooth 4.0 en WiFi worden ondersteund. Extra opslaggeheugen kun je toevoegen via een microSD-kaartlezer.

Lenovo ideacentre Stick 300

Op de Lenovo Stick 300 is Windows 8.1 aanwezig. Deze kun je zelf (gratis) updaten naar Windows 10 zodra deze uitkomt. Ook is er een trial-versie van Office 365 geinstalleerd. Deze werkt echter maar 3 maanden.

De Lenovo ideacentre Stick 300 is vanaf juli 2015 te koop bij de computerwinkels. De Amerikaanse prijs bedraagt 129 dollar.

Tags: minipc, Lenovo