FANtv-nl-logo-mobile

Is LiFi de opvolger van WiFi?

Nu hebben we wiefie, straks hebben we liefie. Het zou zo maar kunnen gebeuren dat we over een paar jaar LiFi gebruiken in plaats van WiFi.

Jarenlang is er gewerkt aan LiFi. Een draadloze techniek die met licht werkt. En nu is het eindelijk zover. Oktober 2015 gaat men in Mexico de nieuwe draadloze technologie testen. De snelheid en grootte van de bestanden zijn bij LiFi zo goed als onbeperkt. De nieuwe techniek is razendsnel. In 35 seconden download je een volledige HD speelfilm.

lifi licht

Voordelen van LiFi
En LiFi is niet alleen snel. Ook goedkoop te installeren en zuinig met stroom. Bovendien zitten criminelen niet te wachten op deze techniek, want aan de lichtstralen kun je niet zien wat voor data deze bevatten. Ook kan het in ziekenhuizen worden gebruikt zonder dat de medische apparatuur wordt gestuurd, en is het onschadelijk voor mens en dier. Kortom, de wonder-techniek waarop we allemaal zitten te wachten.

Nadeel
Led-verlichting zorgt bij LiFi voor de overdracht van de data, en daarin schuilt meteen de adder onder het gras. De lichtstraal mag niet belemmerd worden. En hoe gaan ze dat in de praktijk oplossen als je LiFi over wat langere afstanden wil gaan gebruiken? Dat zal in Mexico City uitgetest gaan worden.

 

Tags: WiFi