FANtv-nl-logo-mobile

Meerdere routers gebruiken

Luma komt in 2016 met een vernieuwende router. Of eigenlijk routersysteem, want met meerdere Luma routers kun je thuis een veel beter dekkend WiFi-netwerk opzetten.

Het Luma routersysteem kent een paar opmerkelijke eigenschappen. Het maakt gebruik van meerdere routers voor een betere dekking. Deze routers delen één internetverbinding. Je kunt als gebruiker zonder wachtwoord op het netwerk, maar privacy heb je niet. We zullen deze bijzondere eigenschappen hieronder behandelen.

luma routers

Meerdere routers
Het is de bedoeling dat je meerdere van deze routers gebruikt. Je kunt ze per stuk of per drie kopen. Plaats er bijvoorbeeld drie in huis en als gebruiker kun je zonder in te loggen gebruik maken van alle drie de routers. Als je van de ene kamer naar de andere loopt pakt je laptop, tablet of smartphone het sterkste signaal. Je merkt niet als je van router wisselt. Alle routers gebruiken dezelfde netwerkconnectie en ze staan allemaal met internet in contact.

Geen wachtwoord, geen privacy
Om dit mogelijk te maken hoef je niet in te loggen. Dat is tevens plezierig voor gasten, die ook zonder WiFi-code op je netwerk kunnen. Maar natuurlijk is er wel enige controle nodig. Die kan de beheerder van het netwerk krijgen door een app op zijn tablet of smartphone te zetten. De beheerder krijgt dan een berichtje als er iemand op het netwerk binnenkomt. Ook kan de beheerder precies zien wat iemand op het netwerk doet. Bijvoorbeeld ook welke website een gebruiker bezoekt!

luma router

Via de app kan deze beheerder ook de toegang regelen. Zo kan hij bepaalde websites voor een gebruiker afsluiten (bijvoorbeeld voor de kinderen). Ook kun je iemand een maximale tijd op het netwerk toekennen.

In 2016 gaat de Luma in Amerika in de verkoop voor 99 dollar per stuk of drie voor 249 dollar. Het is niet bekend of deze vernieuwende routers ook in Nederland worden uitgebracht.

Tags: netwerk, netwerkbeheer, WiFi, router