FANtv-nl-logo-mobile

Dvd's huren via internet. Goedkoop en makkelijk.

Dvd's huren kan prima via internet. De films naar keuze worden gratis toegestuurd, je kunt ze via een antwoordnummer weer gratis terugzenden en het aanbod is enorm. We vergelijken twee online videotheken.  

Om een dvd te huren hoef je de deur niet meer uit. Videotheken zijn tegenwoordig ook op internet te vinden. Je huurt er de nieuwste films voor opmerkelijk weinig geld. De verhuurder neemt alle portokosten voor zijn rekening, en toch hanteert hij vaak lagere prijzen dan de videotheek in jouw dorp of stad.


Wij kijken hier naar het aanbod van twee van deze online verhuurders: MovieMile en DVDPost.

 
Als je op de websites van een online videotheek kijkt, duizelt het je al snel van de mogelijkheden die geboden worden. Met name bij MovieMile is er voor ieder kijkpatroon wel een passend pakket te vinden. Om het eenvoudig te houden kijken we in eerste instantie naar de gemiddelde huurder. Hoe gaat het is zijn werk als je iedere week een dvd wilt huren?


Moviemile Optimum-4
Bij MovieMile kun je dan een Optimum-4 abonnement nemen. Dit houdt in dat je maximaal vier films per maand kunt huren. Aan het begin van de maand krijg je de eerste film toegestuurd. Bij het pakketje (wat door de brievenbus past) zit een antwoord-enveloppe waarmee je de film na het bekijken weer zonder postzegel terug kan sturen.


Zodra MovieMile de film terug heeft sturen ze je onmiddelijk de volgende film toe. Dit gaat zo door tot het maximaal aantal films (in dit geval 4) bereikt is. Daarna wordt met opsturen gewacht tot de volgende maand is aangebroken.Als je de films niet al te lang in huis houdt wordt het aantal van vier toegestuurde films makkelijk gehaald. Als je wel traag bent met het retourneren loop je wel het risico dat je niet optimaal van je abonnement profiteert. Doordat je bij dit abonnement nooit meer dan één film tegelijk in huis hebt en de verhuurder pas een nieuwe film toestuurd als de oude terug is zal het aantal van vier nooit gehaald kunnen worden als je een film drie weken in huis houdt.  


MovieMile Optimum-4 kost 12,95 euro per maand, oftewel 3,24 per gehuurde film. 


DVDPost One of Start
Concurrent DVDPost hanteert een iets andere opzet voor zijn abonnementen. Hier kun je bij bij het One abonnement "onbeperkt" huren. Het principe van toesturen en retourneren is hetzelfde als bij MovieMile. Ook hier wordt de volgende dvd pas opgestuurd als de vorige binnen is. Als je flink doorkijkt  kun je maandelijks 5 films halen. Dit abonnement kost 16 euro.
Minder regelmatige kijkers zullen dit echter niet halen. Voor hen is het DVD Start-abonnement beter geschikt. Hierbij krijg je drie films per maand toegestuurd. 


Dit maandabonnement kost 13 euro wat een stuk duurder is dan het vergelijkbare Optimum-3 abonnement van MovieMile (9,95 euro).

  


Je wensenlijst
Het assortiment is groot. MovieMile biedt ruim 7.000 titels, DVDPost ruim 3.000. Je hoeft niet iedere keer opnieuw aan te geven welke films je wilt zien. Via de website van de verhuurder kun je een lijstje aanmaken met de films die je wilt zien. Je krijgt dan de eerste film van je lijstje toegestuurd die beschikbaar is.


We testten MovieMile hoewel we wel ruim 30 films op de lijst plaatsten kregen we netjes films toegestuurd die helemaal bovenin deze lijst stonden. Alleen films die net op dvd waren uitgebracht werden wel eens een paar weken overgeslagen voordat we deze uiteindelijk kregen.


Andere pakketten
Genoemde abonnementsvormen zijn nog maar een fractie van het aanbod. Met name MovieMile biedt heel veel verschillende pakketten. Hierbij is het mogelijk om meerdere dvd's tegelijk in huis te hebben en er bestaat zelfs een prepaid-pakket waarbij je vooraf een tegoed koopt. Zie de website voor meer informatie.

Vergelijkbare artikelen