FANtv-nl-logo-mobile

Plattegronden en routeplanners

Binnenkort met op vakantie? Bereid dan je reis met een online routeplanner voor. Deze geven je niet alleen een routebeschrijving maar ook stadsplattegronden van je vakantiebestemming. 


Een routebeschrijving tussen twee plaatsen afdrukken of een stadsplattegrond opvragen van een plaats die je gaat bezoeken. Dat is geen enkel probleem. Op internet zijn volop websites waarmee dat mogelijk is.De meeste online routeplanners bevatten niet alleen de kaarten uit eigen land, maar van heel Europa. Ideaal voor vakanties!


De resultaten van een geplande route bestaan uit twee of drie onderdelen. Ten eerste een overzichtskaart waarop de totale route is ingetekend, een gedetallieerde routebeschrijving waarin stap voor stap in tekst wordt uitgelegd hoe je rijden moet en in sommige gevallen een plattegrond van de aankomstplaats zodat je netjes virtueel bij de voordeur afgeleverd wordt.


Aanrader: Map24
Zoals je hiernaast kunt zien verschillen de kaarten per website aanmerkelijk. Dat geldt ook voor de navigatie. Op het laatste punt blinkt Map24 uit. Terwijl je bij de andere sites alleen op het totale scherm kunt inzoomen markeer je bij Map24 gewoon een stukje van de kaart. Dit stuk wordt vervolgens schermvullend getoond.


Deze techniek (die Via Michelin ook gebruikt) werkt vele malen sneller en plezieriger dan de zoomfunctie op andere websites. Dit maakt - samen met de hoge kwaliteit van de kaarten - Map24 tot een echte aanrader. 


Plattegronden
De online routeplanners geven zeer nuttige informatie om van A naar B te rijden, maar ze zijn ook een uitstekend alternatief voor de dikke stratenboeken. Alle dorpen en steden in Europa zijn zo op te vragen. Kies daarvoor op de genoemde website voor het zoeken naar een locatie.


Zo kun je stadsplattegronden uitprinten, waarop sommige websites (bijv. Via Michelin) ook toeristische informatie vermelden. Handig met vakanties!
 

  


(Boven: Routeplanner ANWB)(Boven: Routeplanner Map24)(Boven: Routeplanner AND)(Plattegrond Andes (o.a. ANWB, Leaseplan)


Vergelijkbare artikelen