FANtv-nl-logo-mobile

Flash-animaties op je website

Met Flash voeg je animaties toe aan je site of homepage. Deze beginnen al met afspelen voordat ze geheel binnen zijn.


Flash is een programma van Macromedia. Met Flash voeg je animaties toe aan je site of homepage. Filmpjes die op een juiste manier in elkaar zijn gezet nemen weinig bestandsruimte in gebruik en laden dus snel, daarbij is Flash streaming video, het wordt begint al met afspelen zonder dat het geheel binnen is, daarom toont het nog sneller.   De bescheiden bestandsgrootte komt o.a. door gebruik van de vectortechnologie. Hierbij wordt de inkleuring van een afbeelding niet beeldpunt voor beeldpunt benoemd, maar worden lijnen getrokken tussen diverse punten.


Van de zo ontstane vlakken wordt de kleur benoemd, dit levert een aanmerkelijke besparing op. Nadeel is wel dat dit alleen opgaat bij animaties met grote vlakken en weinig kleuren. Dit is de reden dat je Flash zoveel tegenkomt in de vorm van tekenfilms.
Om een Flash filmpje te kunnen afspelen is een Flash-player nodig, indien deze niet op je PC aanwezig is krijg je hier vanzelf een melding van. Je kan deze dan gratis downloaden van de Macromedia site. Om zelf Flash aan je site toe te voegen zal wel de portemonnee moeten worden getrokken. De software om de filmpjes te maken is namelijk niet gratis, maar kost zo'n 300 euro.


Vergelijkbare artikelen