FANtv-nl-logo-mobile

Bouwplaten

Op Internet zijn duizenden bouwplaten te vinden die je kunt uitprinten om vervolgens in elkaar te zetten. En dan is vaak geen kinderwerk!


   De moeilijkheidsgraad varieert van simpele vouwplaten voor kinderen tot complexe uit honderden onderdelen bestaande papieren bouwpakketten waarvan het in elkaar zetten menig avondje in beslag neemt.Je hebt bouwplaten in alle soorten en maten: Gebouwen en dieren, maar ook gedetailleerde bouwpakketten van auto's en vliegtuigen. Naast het plezier van het in elkaar zetten hebben bouwplaten van bijvoorbeeld molens en bruggen ook educatieve waarde omdat je gelijk leert hoe deze in elkaar zitten en hoe ze werken.

  

    
Op deze pagina hebben we een aantal links verzameld naar websites die zelf meerdere bouwplaten aanbieden of direct verwijzen naar bouwplaten elders op Internet. Het betreft zowel platen voor kinderen als voor volwassenen. 

 

De meer complexe platen komen vooral uit Japan waar bouwplaten een enorme populariteit hebben. 

  

De platen zijn soms in gif formaat op de websites opgeslagen, maar meestal gaat het om een PDF-bestand wat je kunt uitprinten. 


Een eenvoudige kleuren inkjet printer volstaat om de platen uit te printen. Je kan normaal printpapier gebruiken, maar iets zwaarder papier (bijvoorbeeld HP Heavyweight Paper) geeft betere resultaten. Dit papier is behalve zwaarder ook wat gladder. 

Vergelijkbare artikelen