FANtv-nl-logo-mobile

Hoe snel is internet op dit moment?

Internet Traffic Report is de verkeersinformatie van internet. Deze website vertelt je hoe snel internet op dat moment is.


Hoe snel is Internet? Is het vandaag trager dan gisteren? Surfen ze in Amerika sneller dan hier? Op dit soort vragen geeft de website Internet Traffic Report antwoord.De organisatie achter deze website registreert overal ter wereld datastromen over het netwerk. De gemeten snelheden worden omgerekend naar een indexcijfer tussen de 0 en de 100, waarbij 100 staat voor supersnel. Deze cijfers kunnen worden gebruikt om een gemiddelde waarde per werelddeel te berekenen. Zo kan de snelheid in Europa het cijfer 75 hebben en in Noord Amerika slechts 30. Dit kan dan verklaren waarom een Nederlandse website snel binnenkomt in je browser terwijl een Amerikaanse site nauwelijks op te vragen is.


Door naar de Europese kaart te klikken zijn alle meetpunten binnen Europa op te vragen. Op deze manier kan je ook zien hoe het met de snelheid in Europa is gesteld. Van deze cijfers worden vervolgens lijndiagrammen gemaakt die een trend over een dag, week of maand weergeven. Behalve absolute snelheden worden ook responsetijden en verloren datapakketjes in kaart gebracht.


Vergelijkbare artikelen