FANtv-nl-logo-mobile

Handleidingen online opvragen

Wat te doen als de handleiding van een apparaat zoek is? Geen probleem, Handleiding Online zet zoveel mogelijk gebruiksaanwijzingen online. Daar kun je hem waarschijnlijk wel downloaden.


Iedereen kent het probleem wel, je wilt een apparaat gebruiken maar de handleiding is zoek. Wat nu?
Veel handleidingen staan tegenwoordig gelukkig op Internet. Nadeel is echter dat deze vaak lastig te vinden zijn, en wat te doen als de fabrikant geen handleidingen op zijn site heeft staan? De gloednieuwe website "Handleiding Online" is de oplossing voor dit probleem. De makers zetten alle handleidingen die ze te pakken kunnen krijgen online, en via de website zijn deze razendsnel te vinden.De website was slechts anderhalve week oud en er stonden al 2.500 handleidingen online, inmiddels zijn dat er ruim 40.000, en dagelijks komen er nieuwe bij.


De makers speuren dagelijks de websites van fabrikanten af op zoek naar nieuwe handleidingen en iedere tip is welkom. Liefst in de vorm van een hyperlink naar de gebruiksaanwijzing op de website van een fabrikant of importeur (dit om het dataverkeer van de site binnen de perken te houden), maar als het niet anders kan worden papieren handleidingen ingescand en zelf online gezet.


Duizenden handleidingen van audio, witgoed, fotocamera's, televisies en alle andere soorten elektronica zijn inmiddels op te vragen. Meestal in PDF-formaat, vaak in meerdere talen. Dagelijks komen er via Internet en via de papieren post nieuwe handleidingen binnen. Onder de inzenders van deze handleidingen worden regelmatig prijzen als cd's verloot. Heb je een gebruiksaanwijzing nodig die nog niet op de site staat, dan kan je een zoekertje plaatsen. Andere bezoekers kunnen je dan misschien aan deze handleiding helpen, en de makers van de site gaan actief voor je op zoek.
Al met al is "Handleiding Online" een unieke en zeer handige website die je zeker moet onthouden voor het geval je weer staat te modderen met een apparaat waarvan de gebruiksaanwijzing nergens terug te vinden is.

Vergelijkbare artikelen