FANtv-nl-logo-mobile

YouTube: Videofilmpjes op internet plaatsen

YouTube is een website waar je gratis je eigen filmpjes kunt plaatsen. Deze kun je dan vervolgens door iedereen of door slechts een selecte groep familie en vrienden laten bekijken.  

Met de meeste digitale fotocamera's en veel mobiele telefoons kun je ook korte videofilmpjes maken die je vervolgens op je computer kunt plaatsen. Het is natuurlijk leuk als je ook anderen - via internet - naar deze video's kunt laten kijken.


Met YouTube is dat heel eenvoudig te realiseren.


Bij deze gratis webdienst kun je je video's online zetten. Dat kan op twee manieren: Public (openbaar) waarbij iedereen je filmpje kunt bekijken, of Private (privé) waarbij je een geheime link krijgt die je naar vrienden en familie kunt sturen.


YouTube is dus zowel geschikt voor vakantiefilmpjes als voor video's waarvan je wilt dat zoveel mogelijk mensen hem zien. De collectie op de website toont dan ook de meest uiteenlopende films. Van filmpjes van de huisdieren tot aan professionele promotiefilmpjes, van experimentele homevideo's tot aan de onvermijdelijke grappige internetfilmpjes. Doordat iedereen zijn eigen huisvlijt kan posten is er een enorm verschil in kwaliteit en onderwerpen waar te nemen.
Beperkingen zijn er ook nauwelijks. De videofilms moeten voor alle leeftijden geschikt zijn en de maximale grootte is 100 MB, maar verder mag je je als "filmmaker" uitleven.


De reeds geplaatste filmpjes kunnen gevonden worden via rubrieken per onderwerp of via zoekwoorden (iedereen die een video upload is verplicht minimaal 3 zoekwoorden op te geven).

  


Ieder filmpje heeft een eigen pagina, dus je kunt vanaf een andere website naar de video's verwijzen. Hompagebezitters kunnen YouTube zodoende hun video's laten hosten en op hun eigen site volstaan met een linkje.


Vergelijkbare artikelen