FANtv-nl-logo-mobile

Gratis opslagruimte voor foto's

Photobucket is een handige dienst voor wie een plek zoekt om foto's te stallen om deze elders op internet, bijv. in een forum, te gebruiken. Daarnaast biedt het je een handig online fotoalbum.


Wie berichten post op een forum of in een weblog wil daar soms wel eens een foto bij plaatsen. Vaak is dat mogelijk, maar moet de betreffende foto wel ergens op internet staan. Als je zelf geen website hebt waar je de foto kunt stallen kan dat lastig zijn. Gelukkig is er in dat geval Photobucket.com.   

Photobucket is een website die online fotoalbums aanbiedt. In tegenstelling tot de meeste andere foto-sites heeft Photobucket er geen problemen mee als je de bij hen geplaatste foto's vanaf een andere website aanroept. In tegendeel, ze maken het je juist makkelijk om dit te doen door bij de iedere foto de html-code te vermelden.


Een gratis account bij Photobucket stelt je in staat om 25Mb aan foto's te plaatsen. De datalimiet per maand bedraagt 1500 MB en de foto's mogen maximaal 250 Kb groot zijn. Grotere foto's worden automatisch teruggebracht tot de maximale grootte. Jpg, gif, png, bmp en swf zijn de bestandsformaten die ondersteund worden. Wie een premium-account afsluit (3 dollar per maand of 25 dollar per jaar) kan 1 GB aan foto's plaatsen met een maximale grootte van 1 MB. Ook kunnen premium-member via FTP hun bestanden plaatsen. Bij een gratis account kan dat alleen via de website.
De geplaatste foto's worden in een fotoalbum geplaatst. Hierbij heb je de keuze tot een openbaar album, dat iedereen kan inzien, of een door een wachtwoord beschermd besloten album. Via een speciale functie kun je vrienden en bekenden uitnodigen je album te bekijken.


Photobucket biedt een eenvoudig maar doeltreffend online album. De foto's worden met een groote van 160 bij 120 pixels in het album getoond. Door op een foto te klikken zie je hem in de volledige grootte. Ook kunnen de foto's in een slide show als een dia-voorstelling getoond worden. Uniek zijn de codes die onder iedere foto staan. Het betreft een deeplink naar de foto zelf, een deeplink naar een html-pagina waarop deze staat, en een html-code die de foto toont. Alle drie de codes kunnen gebruikt worden op forums en andere websites.


myFileHut
Een concurrent van Photobucket is myFileHuit. Deze biedt minder mogelijkheden (geen fotoalbum), maar wel 250 MB ruimte. 

   


Vergelijkbare artikelen