FANtv-nl-logo-mobile

Een complete webserver op een usb-stick

Er zijn nu usb-sticks te koop die van iedere Windows-PC een complete webserver maken. Met alles erop en eraan.    

Een complete webserver op een usb-stick? Het klinkt de gek voorwoorden, en is misschien ook wel belachelijk, maar het kan wel! Sterker nog, je kunt sticks met een complete webserver kant ben klaar kopen. Deze prik je in een Windows-pc, en deze kan meteen dienst doen als webserver, ftp-server en mailserver. Opmerkelijk!


Via de website WebServUSB.com worden deze sticks kant en klaar aangeboden. Met alles voor een volwaardige website, kijk maar eens wat er allemaal ondersteund wordt:  HTML, PERL, CGI, PHP, SSI, MySQL, FTP, HTTP, POP3, SMTP, IP security, Port security, Aliasing, Logging, MIME, User authentication, custom errors, multi threading, zelfs Remote Administration via een web browser. Natuurlijk moet je website niet al te omvangrijk zijn, als deze ook nog op de stick moet passen.


De goedkoopste WebServUSB-stick kost 70 dollar. Het complete pakket wordt op een 1GB stick geleverd.


Gaan we nu onze website voortaan vanaf een usb-stick draaien? Nee, dat niet! Maar het is wel mooi om te zien dat het allemaal kan. Op de website van de leverancier staan enkele demo's van websites die op een usb-stick draaien.

Vergelijkbare artikelen