FANtv-nl-logo-mobile

Gratis webwinkel met Mamut Web Free

Wil je experimenteren met een eigen webwinkel, maar mag het geen geld en moeite kosten. Dan hebben we hier een tip voor je.   

Wil je een kleine webwinkel opzetten, maar zie je het niet zitten om zelf een website op te zetten en software te onderhouden, dan is Mamut Web Free misschien iets voor je. Mamut is een aanbieder professionele e-commerce oplossingen. Ter promotie hebben ze een gratis versie van deze software in het leven geroepen. De mogelijkheden zijn beperkt, zo kun je maar 20 producten in de winkel opnemen en is de totale opslagruimte beperkt tot 5 MB.


Binnen deze beperkingen krijg je echter geheel gratis de beschikking over de software, en over de noodzakelijke ruimte op internet. je hoeft dus niet zelf een website te registreren.


Voor het samenstellen van de website biedt Mamut Web Free een gebruiksvriendelijke applicatie die werkt met behulp van een ruime keuze aan  ontwerpsjablonen. Nieuwspagina's, vervolgpagina's, contactpagina's en de webshop zelf zijn voorgeprogrammeerd. Je hoeft alleen de layout te kiezen en je eigen teksten op de daarvoor bestemde plek in te voeren. En natuurlijk kun je de productendatabase vullen.


Ben je klaar, dan kun je je via de software bij Mamut registreren (je krijgt dan de benodigde webruimte) en de website uploaden naar het web. De winkel is dan onder zijn eigen adres beschikbaar. Eventuele orders worden je per e-mail toegezonden.


Voor een echt serieuze webwinkel is de gratis versie van Mamut niet toereikend. Voor wie echter wil experimenteren met een assortiment van een handjevol producten kan zonder te investeren en zonder al te veel moeite met Memut Web Free zijn gang gaan. Voor een volwaardige online webwinkel adviseren we de gratis osCommerce-software.  Deze veel uitgebreidere software dien je echter wel zelf op een server of website te installeren. 

Vergelijkbare artikelen