FANtv-nl-logo-mobile

Grote bestanden verzenden met Civil Netizen

Met Civil Netizen kun je onbeperkt bestanden naar anderen verzenden. Ook bestanden die te groot zijn om te mailen. Het wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld films of software te mailen.


Soms wil je één of meerdere bestanden aan iemand versturen die te groot zijn om te mailen. Er verschillende oplossingen voor dat probleem. We bespraken hier al eerder YouSendIt, een website waar je je bestanden (maximaal één GB) kunt uploaden. Vervolgens geef je het mailadres op van degene voor wie deze bestanden bestemd zijn. Deze krijgt dan een mail met een internetadres waar hij de bestanden kan ophalen.Civil Netizen is op het zelfde principe gebaseerd. Alleen gebruik je hier software om de bestanden te versturen. Het nadeel: niet alleen de verzender maar ook de ontvanger moet deze software eerst op zijn PC (of Mac) installeren. Het voordeel: je kunt hele mappen vol bestanden in één keer versturen, en ook bediening is veel makkelijker. Je kunt bijvoorbeeld de bestanden gewoon naar het programmavenster toe slepen.


Als je hebt aangegeven welk bestand of bestanden je wilt versturen geef je op voor wie dit bestemd is. Civil Netizen verstuurt een bericht via je mailprogramma of via je messenger. De ontvanger krijgt vervolgens een code die hij in zijn eigen Civil Netizen programma dient te plakken. Vervolgens worden de bestanden binnengehaald. Alle bestanden worden versleuteld - en dus veilig - verstuurd.


Civil Netizen is een handig hulpmiddel voor wie regelmatig bestanden met bekenden wil uitwisselen die te groot zijn om te mailen.

Vergelijkbare artikelen