FANtv-nl-logo-mobile

Foto's automatisch synchroniseren via internet

Sharpcast is een nieuwe webdienst die het mogelijk maakt om automatisch foto's te backuppen en synchroniseren die op pc's, telefoons en pda's staan. 



Hoe meer digitale gadgets we hebben, des te meer bestanden we aanmaken. Teksten, foto's, mp3-bestanden. En de ellende is, deze staan allemaal verspreid over verschillende apparaten: De pc op je werk, twee pc's thuis, een pda, een telefoon. Synchroniseren van al die apparatuur is een heidens karwei. Overal staan dubbele bestanden, en wat je nodig hebt is vaak juist weer niet beschikbaar.


Sharpcast is een nieuwe dienst die aan de oplossing van dit probleem werkt. Voor foto's werkt dit al, en je kunt het gratis gebruiken. Het betreft een systeem dat via internet alle computers en gadgets synchronseert. Een internetverbinding moet dus wel beschikbaar zijn.



Op je computers, telefoon en pda moet de Sharpcast-software draaien. Je geeft aan welke mappen met foto's via Sharpcast beschikbaar gesteld moeten worden en aan wie. Deze mappen worden dan met deze apparaten/personen gesynchroniseerd. Zo kun je op je pc de foto's bekijken die op je mobiele telefoon staan. Zodra je met de telefoon nieuwe foto's maakt komen deze ook automatisch op de pc te staan. Zonder dat je daar op de computer of telefoon handelingen voor hoeft te verrichten.


Het programma is ook ideaal om mappen met foto's op verschillende pc's te synchroniseren. Bijvoorbeeld je pc thuis en op het werk, maar je kunt ook met meerdere vrienden een map foto's delen. Iedere vriend kan dan nieuwe foto's aan de map toevoegen, die dan bij de anderen op hun pc komen te staan.



Sharpcast is een veelbelovende nieuwe internetdienst. We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar de vele uitbreidingen - o.a. voor het synchroniseren van muziek en data  - die nog op stapel staan.

Vergelijkbare artikelen