FANtv-nl-logo-mobile

Google Earth

Het is eindelijk zover, vanaf nu is heel Nederland in hoge resolutiebeelden te bekijken via Google Earth.


Tot nu toe kon je alleen bij de grote steden tot op straatniveau inzoomen. Nu is dat mogelijk bij ieder stad of dorp in ons land.Google Earth brengt de wereld via beelden en andere geografische informatie rechtstreeks op je computer. Het programma start met een wereldbol. Deze kun je draaien tot het gewenste gebied - bijvoorbeeld West Europa - voor komt te staan. Dan ga je inzoomen. Dat kan in Nederland nu tot op het niveau waarop je de auto's in de straten ziet staan.  
 
Google Earth werd gelanceerd in juni 2005. Het is een satellietbeeldenprogramma, dat 3D-gebouwen, kaarten en Google Search combineert. Je kunt in Google Earth geografische informatie te vinden en nieuwe plaatsen te ontdekken in de wereld. Zo kun je bijvoorbeeld vast een bezoek brengen aan een land of stad die je binnenkort gaat bezoeken. De locatie van je hotel kun je dan vast bekijken.


Helemaal actueel zijn de gebruikte foto's niet. De informatie binnen Google Earth is niet 'real time' maar wordt geleidelijk aan opgebouwd. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk real time veranderingen waar te nemen in de beelden. Google Earth is gratis te downloaden.

Vergelijkbare artikelen