FANtv-nl-logo-mobile

Zoeken via Google Maps nu ook in Nederland

Het is nu ook in Nederland op de kaarten van Google Maps te zoeken naar winkels en bedrijven. Dat kan via de computer of een mobiele telefoon.    

De kaarten en plattegronden konden natuurlijk al veel langer bekeken worden, maar het is nu in Nederland ook mogelijk naarlokale informatie te zoeken. Je kunt op de kaarten zoeken naar bedrijven, winkels en diensten in de buurt. Zo kun je informatie opzoeken voordat je weggaat, maar ook onderweg via je mobiele telefoon.


Mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een visrestaurant in Amsterdam hoeven alleen maar de zoekterm visrestaurant plus hun postcode 1033RE of  Amsterdam in te vullen om een uitgebreide lijst met visrestaurants in de buurt te krijgen. Elk resultaat is voorzien van een telefoonnummer, adresgegevens, links naar gerelateerde websites, en andere nuttige informatie, zoals recensies van bezoekers. Tevens worden de resultaten getoond op een kaart naast de zoekresultaten.


Lokale informatie van gespecialiseerde websites wordt daarvoor gekoppeld met Google's index van miljarden webpagina's.


Voor de mobiele telefoons is er eenspeciale navigatie ontwikkeld waarbij de gebruiker met de telefoontoetsen makkelijk zijn weg vinden. Met de kaartweergave is het eenvoudig om informatie over een locatie te vinden en via de telefoontoetsen over de kaart te navigeren en te kiezen tussen kaart- of satellietbeelden. Je kunt de naastgelegen kaarten bekijken zonder de pagina opnieuw te laden. Bij het zoeken naar lokale informatie worden de locaties van de zoekresultaten direct weergegeven op een kaart. Bovendien kunt u vanaf elk willekeurig punt een routebeschrijving krijgen en een overzicht van de route bekijken op een satellietbeeld of kaart.Google Maps voor mobiel is gratis te downloaden. Terwijl de computerversie via de website is te raadplegen.

Vergelijkbare artikelen