FANtv-nl-logo-mobile

Download filmpjes van YouTube

Speciale  websites maakt het downloaden van filmpjes van YouTube en andere videosites doodsimpel.


Ten eerste heb je de FLV Online Converter van "The Vixy Project". Downloaden van video's via Vixy is werkelijk supersimpel. Neem het downloaden van YouTube, de website waarop de meeste video's terug te vinden zijn. Op de website van Vixy hoef je alleen de url maar in te voeren van de YouTube-pagina waar het filmpje staat. Vervolgens kun je aangeven in welk formaat je het filmpje wil ontvangen. Bijvoorbeeld AVI (DivX), MOV (Quicktime), MP4 (iPod, PSP) of 3GP (mobiele telefoons).Vervolgens slaat de webserver aan het converteren. En even later krijg je een hyperlink naar het geconverteerde bestand dat je kunt downloaden (via rechter muisknop, doel opslaan als). Op deze manier kun je alle leuke filmpjes die je op  YouTube aantreft naar je harde schijf halen. Maar ook andere flv-video's die op internet staan kun je zo downloaden.


Andere websites die je helpen om video's te downloaden zij ViLoader, Keepvid.com.en YouTubeX. Deze hebben echter als nadeel dat ze de bestanden in het flv-formaat laten staan. Wil je een mov of een avi, dan zal je de bestanden nog moeten converteren. Maar daarover verderop in deze tekst meer.


Browser plugins
De FLV Online Converter van The Vixy Project heeft onze voorkeur. Maar er zijn ook andere manieren om video's van websites te rippen. Een andere eenvoudige manier is via een browser-plugin. Dit is een klein programma dat een extra functie aan je browser toevoegt. In dit geval een knop om video's te bewaren.Voor Firefox is deze plugin al lange tijd beschikbaar. De VideoDownloader Firefox Extention voegt een extra knop aan de browser toe die je alleen maar hoeft in te drukken als de video in je browserscherm staat. Het bestand wordt dan opgeslagen.    


Internet Explorer gebruikers hebben er iets langer op moeten wachten, maar voor hen zijn er inmiddels ook plugins beschikbaar. De Internet Explorer Addon van ViLoader is zo'n browseruitbreiding. Deze werkt samen met de belangrijkste video-sites en is tevens voor Firefox en Opera beschikbaar.


Bij deze Addon dien je met je rechter muisknop op de video te klikken die je wilt downloaden. Het menu wat dan tevoorschijn komt bevat de keuze "Download Video".Afspelen
Heb je de FLV Online Converter gebruikt, dan heb je het bestandsformaat kunnen kiezen. Maar anders heb je nu waarschijnlijk een  bestand met de uitgang .FLV op je harde schijf staan. Ontbreekt deze extentie, voeg deze dan alsnog toe. Om zo'n bestand af te spelen heb je een geschikt player-programma nodig. Je kunt de specifieke FLV Player gebruiken, maar je kunt ook de populaire VLC Player gebruiken. Werkt dit niet, dan mis je waarschijnlijk de juiste codec. Installeer dan het K-Lite Codec Pack.


Converteren
Maar misschien wil je het filmpje helemaal niet als FLV bestand houden. Geen probleem, je kunt hem na het downloaden converteren naar een meer gangbaar formaat. zoals AVI, MPEG, MOV of WMV. Het beste (gratis) programma hiervoor is SUPER.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl