FANtv-nl-logo-mobile

Mail ontvangen zonder computer

Goed nieuws voor digibeten. Er komt nu een printer die zelf de mail via een telefoonlijn binnenhaalt en print. Een computer is niet nodig.


Er is nog steeds een grote groep mensen die helemaal geen interesse heeft in computer, en het liefst niets met zo'n apparaat te maken wil hebben. Vooral veel ouderen denken daar zo over. Geen computer hebben betekent voor hen echter ook dat ze verstoken blijven van veel leuke informatie. Ze kunnen immers niet opgenomen worden in de mailinglijstjes van de familie, en foto's zien ze ook nauwelijks nog omdat de kinderen deze niet meer laten afdrukken.


Het Amerikaanse Presto biedt deze computerhaters en digibeten een oplossing. Ze hebben een printer ontwikkeld die met het internet verbonden kan worden waarna deze zelf de ontvangst van e-mails en foto's voor zijn rekening kan nemen.


De digibeet zal dus wel een printer moeten aanschaffen. Dit is een aangepaste HP printer die in Amerika 150 dollar kost. Verder is er - naast een Presto-abonnement van 10 euro per maand - niets nodig. Voor de internetverbinding volstaat een normale telefoonlijn.Via deze telefoonlijn kijkt de printer af en toe of er nieuwe mail in de mailbox zit. De mail die naar dit @presto.com mailadres gestuurd is wordt vervolgens door de HP printer uitgeprint. Om te voorkomen dat opa en oma bedolven worden onder printjes met reclame voor potentieverhogende middelen wordt alleen de mail van de bekende adressen afgedrukt.

Vergelijkbare artikelen