FANtv-nl-logo-mobile

CozmoTV: Geen leuke filmpjes meer missen

CozmoTV is een nieuwe webdienst die er voor moet gaan zorgen dat je geen leuke filmpjes meer mist die op internet worden geplaatst.  


Met de komst van websites als YouTube komt er een lawine aan videofilmpjes over internet uitgestort. Opmerkelijke fragmenten, interviews, nieuwsitems, videoclips, commercials, homevideo's, ze worden dagelijks per duizenden gepost. Meer dan 99,9 procent van al dit beeldmateriaal zal je nooit te zien krijgen, hoe graag je dat misschien ook zou willen.CozmoTV is een nieuwe webdienst die er voor moet gaan zorgen dat je het te weten komt als er een leuke video voor jou op internet geplaatst wordt. De site is net online gegaan, en put momenteel nog voornamelijk uit het aanbod van YouTube. Dit moet echter in de toekomst uitgebreid worden, zodat je echt (bijna) niets meer hoeft te missen.


CozmoTV werkt met een waardeersysteem. Het is de bedoeling dat je aan iedere video die je via deze site bekijkt een waardering koppelt. Aan de hand van deze waarderingen kan er berekend worden welke video's je nog meer leuk of interessant vind. Hoe meer video's je kijkt en waardeert, hoe beter het systeem in staat zal zijn je te tippen over andere geschikte video's.


Daarnaast wordt er gewerkt met kanalen. Bijvoorbeeld een kanaal die alle Borat filmpjes, alle Monty Python video's of alle nieuwsitems over Irak verzameld. Je kunt je op deze kanalen abonneren, maar ze ook zelf aanmaken en ter beschikking stellen van anderen. Zo begin je je eigen persoonlijke tv-zender.

Vergelijkbare artikelen