FANtv-nl-logo-mobile

Luisteren naar je persoonlijke radiostation

Pandora, de website waar iedereen naar een persoonlijke radiostream kan luisteren, is weer in Europa te gebruiken. Dit via een speciale website die als proxy dienst doet.


In verband met copyrights mag Pandora sinds 3 mei 2007 niet langer zijn diensten buiten de USA aanbieden. gebruikers uit ondermeer Europa worden via hun IP-nummer geweigerd. Via de website globalPandora is het echter toch weer mogelijk om Pandora te gebruiken. Deze doet dienst als proxy waardoor het bij Pandora lijkt alsof de bezoeker bij de Amerikaanse server van globalPandora vandaan komt. Als gebruiker hoef je hiervoor niets in te stellen, je dient alleen naar globalPandora.com te gaan in plaats van naar Pandora zelf. 


De website is wel regelmatig overbelast, en daardoor soms lastig te bereiken.


Pandora Internet Radio
Pandora Internet Radio is een bijzonder online radiostation. Als luisteraar ontvang je een stream met alleen jouw favoriete muziek.    

Zes jaar lang heeft The Music Genome Project gewerkt aan een uniek systeem wat is gebaseerd op het in kaart brengen van iemands persoonlijke muzieksmaak, en het opzoeken van nieuwe muziek die bij deze smaak past. Je kent zulke systemen vast wel van online boek- en cd-winkels. Naar aanleiding van deze aankopen, geven de winkels je tips. Meestal zijn deze gebaseerd op de aankopen van andere personen die hetzelfde boek of dezelfde cd hebben gekocht.


The Music Genome Project heeft dit principe verder uitgebouwd en geperfectioneerd. Jouw smaak wordt niet domweg vergeleken met die van anderen, maar je favoriete muziek wordt helemaal ontleed.


Melodie, ritme, arrangementen en andere kenmerken van de muziek worden vertaald naar een zogenaamde muziek-dna. Het systeem gaat vervolgens op zoek naar muziek met een vergelijkbaar dna.


Je persoonlijke smaak wordt in eerste instantie bepaald door het invoeren van artiestennamen. Pandora maakt een eerste selectie en gaat van start met jouw eigen radiostation. Je kunt vervolgens aangeven wat je van de afgespeelde muziek vind (en eventueel doorskippen als je het niets vindt). Door het invoeren van je waardering kan Pandora jouw muziek-dna steeds beter bepalen, en er in jouw oren steeds betere muziek bij zoeken.


Het is aan te raden om je (gratis) te registreren. Dit is niet verplicht, maar op deze manier kan Pandora je voorkeuren opslaan voor de volgende keer.

Vergelijkbare artikelen