FANtv-nl-logo-mobile

Weebly: In recordtijd een eigen website

Weebly is een nieuwe online tool om razendsnel websites te maken. Het resultaat ziet er heel goed uit.


Zonder programmeerkennis kun je binnen enkele minuten webpagina's maken. met links, afbeeldingen en en teksten. Alles werkt heel eenvoudig. Video's en foto's kun je bijvoorbeeld gewoon naar de juiste plek slepen.


Als basis gebruik je één van de circa 20 thema's. Maar de standaard-website die je dan krijgt kun je helemaal op maat maken. Je past kleuren aan of vervangt de standaard-header door je eigen logo.Zelfs filmpjes van Google Video of YouTube, plattegronden van Google Maps en foto's van Flickr kun je gewoon naar de juiste plek van de pagina slepen, en ze worden daar ingevoegd. Natuurlijk kun je ook je eigen foto's uploaden.


De zo gemaakte website, die uit meerdere pagina's kan bestaan, kun je toegankelijk maken via een subdomein van Weebly (www.jouwnaam.weebly.com). Maar het is ook mogelijk de complete site te downloaden als ZIP bestand om deze bij je eigen hostingprovider onder een eigen domeinnaam te plaatsen.


Voor zakelijke toepassingen is zo'n snelklaarsite natuurlijk wat te beperkt, maar voor wie een leuke homepage voor zichzelf wil maken is Weebly een aanrader. Op een makkelijkere manier een site maken is echt niet mogelijk!

Vergelijkbare artikelen