FANtv-nl-logo-mobile

Onbeperkte mailopslag bij Yahoo

Yahoo Mail gaat alle mailaccounts upgraden. Iedereen krijgt gratis onbeperkte opslagcapaciteit. Yahoo geeft hiermee Gmail het nakijken.    

Yahoo Mail bestaat 10 jaar en om dat te vieren heft Yahoo de beperking aan het aantal te bewaren mailberichten op. Dat is tenminste de officiele lezing. In werkelijkheid probeert Yahoo op deze manier natuurlijk de strijd met Google's Gmail vol te houden.


De Gmail opslagcapaciteit is immers circa 2,8 gigabyte. Een enorme hoeveelheid dataruimte die die meeste gebruikers nooit zullen volkrijgen, maar toch zal het aanbod van Yahoo vele "powermailers" aanspreken.  


Daarbij benutten veel mensen hun Gmail mailbox ook al als backup-medium. Bijvoorbeeld door belangrijke bestanden als bijlage naar het adres te mailen.


Deze mails (met bijlage) kunnen vervolgens in mappen worden opgeslagen, en ieder moment weer worden teruggehaald naar de computer. De onbeperkte mailbox-capaciteit van Yahoo maakt grote backups mogelijk.


In mei 2007 start Yahoo met het upgraden van de mailaccounts. Na enkele maanden moeten alle Yahoo Mail gebruikers een opbeperkte opslagcapaciteit hebben.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl